Ontmoet Truus

In de tijd waarin ik opgroeide waren school, kerk en gezin gericht op de bestaande taak-verdeling tussen mannen en vrouwen: jongens werden kostwinner, meisjes huisvrouw. Desondanks koesterde ik heel andere dromen. Ik wilde architect worden, zanger of danser. ‘Een doorgeefluikje’ worden van de pure schoonheid van natuur en cultuur en van de inherente blijdschap ervan.

Eenmaal volwassen kon ik als werkstudente zang naar het conservertorium te Utrecht en werd ik toegelaten tot het 4e jaar dans aan het conservatorium te Rotterdam. Toen fysiek de kwaliteit van mijn zang- en dansexpressie afnam, was mijn expressiedrang nog steeds onverminderd groot. Reden dus om een deeltijdopleiding te gaan volgen bij de Nieuwe Akademie te Utrecht en erna bij de Upgraders In Art te Arnhem.

 

DE KRACHT VAN KLEUR

Kleur is voor mij een mystieke natuukracht, die net als de wind kan fluisteren en bulderen. Soms zo fris is als de lente, maar voor hetzelfde geld zo grauw als een herfstdag. Materie en geest ineen. Ik vind het mengen en aanbrengen van kleur een magische, vreugdevolle belevenis. Kleur is dan ook het verbindende element in al mijn werk, of dat nu in 2- of in 3-D is.

Naar ik hoop, gaat u aan deze website eenzelfde plezier beleven!

EXPOSITIES

Daar u mijn exposities in o.a. Amsterdam, Utrecht, Zwijndrecht, Arnhem en Culemborg toch niet meer kunt bezoeken, zal ik onder het kopje ‘contact’ toekomstige exposities melden.